úterý 8. září 2009

Amater rallye Milovice 29.8.2009

Tak po dlouhé době se opět rozběhla série závodů pořádaná panem Blahoutem a na úvodním podniku jsme nemohli chybět. Už od pátečního odpoledne se začali sjíždět závodníci na plochu bývalého vojenského letiště v Milovicích. Nakonec zde zakotvilo 88 posádek, což si myslím byla celkem pěkná účast. A plejáda vozů dávala tušit, že nebude nouze o efektní průjezdy.

My nezačali zrovna nejlépe, při pátečním tréninku a seznamování s novou hydraulickou ručkou jsme o něco přořízli benzínovou hadičku a museli čekat až nám ji náš servisní tým přiveze z Prahy. Vše se nakonec podařilo a díky praci mechanika Lukáše jsme mohli příští den nastoupit i když ne s ideálně brzdícím vozem, protože přez všechny způsoby jsme nemohli odvzdušnit jedno kolo.

Najíždění proběhlo zcela podle plánu i když nejsme zvyklí na najíždění systémem vláčku, ale musím uznat že to šetří čas. Rozpis jsme až na jednu chybu napsali napoprvé a zbytek jsme upravili na další 2 jízdy. Někteří dokonce jeli bez navigátora což nechápu. Bylo zde dost blbých míst kde se dalo ztratit.

V první RZ nám jeden nevím jak to nazvat traťový komisař odmávl červený praporek, jenže to vůbec dělat neměl a tak bylo asi 5 posádek poznamenáno tímto jednáním a tak nám byl následně připsán čas z 2RZ. Ve 3tí RZ se situace s praporkem opakovala, traťák si asi myslel že ho má na povzbuzování. Pro neznalé červená vlajka signalizuje problém na trati a všechny soutežní vozy musí volným tempem dojet do cíle. Po zpacifikování mávače proběhl zbytek závodu v naprostém klidu.

Navzdory očekáváním jsme na konec skončili na peckovním 3 tím místě ve skupině a 23tí celkově. Náš první pohár :)

A nakonec jeden bonus. On board z RZ.

Žádné komentáře:

Okomentovat