neděle 18. října 2009

Běšiny 2009 Podzim

2. - 4. října se konal již 14. Škoda sraz. U jeho příležitosti je již tradičně pořádán Závod o pohár Škodateamu kde jsme samozřejmě nemohli chybět.

Již ze začátku jsme měli drobné problémy s harmonogramem cesty, kdy jsme na administrativní přejímku chvátali celkem na poslední chvíli, ale zase jsme si užili okresky kolem Běšin známé z minulého závodu. Vše se nakonec v nejlepším podařilo a administrativní i technické přejímky jsme měli úspěšně za sebou. Mohlo se najíždět. Na řadě byla i nová RZ Křenice, která se zdála být hezkou podívanou a která jako jediná se dala považovat za RZ slibující pěkné svezení. Jinak tu byl klasický slalom na náměstí v Klatovech a RZ Beňovy, která se jede celá na plný plyn rovně. Takže jsme jen vpodstate dopilovali Křenice a jeli do kempu prohovořit zážitky s ostatními.

Nová RZ se líbila všem a panovali zde jisté obavy ze zlomového úseku, který byl kompletně pod štěrkem a kde se mělo brzdit z nejakých 100km/h do retardéru. I na rozpravě s jezdci nám bylo na srdce kladeno abychom zde jeli rozumně a zbytečne neriskovali naše zdraví. Psychologická brzda zafungovala a v prvním průjezdu opravdu všichni jeli velmi pomalu. Když jsme tam jeli my tak jsem si zbytek RZ nadával proč jsem to projel tak hrozně. No aspoň jsme věděli kde máme příště zrychlit.

Zbytek rallye byl celkem poklidný. Slalom se dařil a RZ Beňovy  byla vyloženě nuda kromě otočky kolem sudu, kde jsme testovali ruční brzdu. Vpodstatě celé Běšiny jsme brali jako krátký test a pokec s kamarády než regulérní závody. A právě kvůli lidem přijedeme na další ač nad jejich konáním visí otazník, kvůli pár jedincům co se neumí hlídat na přejezdech.

Ještě se možná vrátím ke druhému průjezdu Křenicemi, kde se nám povedlo krásné projetí retardéru a kde jsme si opravdu užili svezení na plno přičemž i diváci si přišli na své. Zde je video průjezdu a pro srovnání i nejrychlejší jezdec RZ.

No nakonec jsme ještě uštipli kus kola na slalomové zkoušce, ale to nestojí za řeč. Dojeli jsme a to je hlavní. Umístění nebylo nejlepší, ale to jsme veděli už podle startovní listiny. Takže do budoucna plánujeme lepší motor, alespoň 140PS a pak se uvidí .)

Zde jsou výsledky závodu ke stažení: http://www.skodateam.cz/php_inc/inc_getfile.php?file=1580&name=cele.pdf

7mý celkově a 5tí ve skupině

Nakonec ješte celkové sestřihy kde se mihneme:


Žádné komentáře:

Okomentovat